ARKIV

KATEGORIER

En ypperlig inledning - Del 1

2009 var ett av de bästa åren i mitt liv hittills. Men som allt annat går allt mot sitt slut tids nog.
Jag och familjen for till Höllviken där vi känner en annan familj som vi alltid firar nyår med. Kvällen började med god mat och fortsatte sedan med traditionellt firande med raketer nere på stranden.
Dagen efter gick vi ut på en runda där jag efter en stund gick min egen väg för att fotografera i lugn och ro. 
I detta första tvådelade inlägget får du se natten då skyarna lystes upp.


 Brännvidd: 34mm, slutare: 10", bländare: f/7.1, ISO 200

Efter en kväll med mat och prat gick vi ut vid halv tolv-tiden för att hitta en plats att placera oss på. Det första som slog mig var hur ljust det var. Även fast det var mitt i natten var det ljusare än kvällarna vid sex-tiden. Det var fullmåne och den lös upp allt mycket starkt och med en grå, säregen färg.


Brännvidd: 18mm, slutare: 15", bländare: f/5.6, ISO 200

 Det märkligaste av allt var nog att det var så pass ljust att det kastades skuggor. Som du ser på dessa badhytter är det skuggor från månen och inte raketerna.


 Brännvidd: 18mm, slutare: 15", bländare: f/7.1, ISO 200

 Allt eftersom tiden gick blev antalet färger i skyn fler och fler. Detta är första gången jag spenderat nyårsafton vid kusten, annars har det alltid tagit plats inne i stan.


 Brännvidd: 95mm, slutare: 15", bländare: f/7.1, ISO 200

 Reflexerna som skapades från de avlägsna fyrverkerierna var ganska fängslande. Det blev många, många bilder på dem, och inte en enda som var den andra lik.


 Brännvidd: 18mm, slutare: 15", bländare: f/7.1, ISO 200

 De senaste åren har det blivit mycket populärt med små miniatyr-luftballonger som man skickar upp i himmelen. De svävar sakta och lugnt uppåt gott och länge. Strecken du ser på bilden är just de. Brännvidd: 18mm, slutare: 1", bländare: f/3.5, ISO 200

 Precis nedanför oss hade ett sällskap gjort upp en liten mysig brasa som dem stod kring och värmde sig.

 Sedan var det utomhusliga firandet slut för våran del. Vi gick tillbaka till huset där vi fortsatte natten i ett par timmar till.
Kategorier: ,

2 kommentarer:

  1. Ser ut som en härlig nyårsafton! Asfina bilder vill jag säga;D

    SvaraRadera
  2. Fantastisk bild du la upp på din andra blogg. Har varit en hel del i Ljunghusen, men sommartid. Kul att se det under annan tid på året.

    SvaraRadera