ARKIV

KATEGORIER

"Jag trivs bäst i öppna landskap"

De senaste dagarna har jag redigerat om ett gäng fotografier från i somras när jag var på bilsemester runt om i landet. Det jag gjort annorlunda är att lägga på en stor, tjock, svart ram.
Enligt mig får bilderna ett helt annat tryck i sig. Men se till att klicka på dem för att se dem i full storlek, annars är jag rädd för att de kan se för små ut.
Jag rekommenderar dig också att trycka F11 på ditt tangentbord innan du börjar titta och läsa.

Brännvidd: 35mm, slutare: 1/160, bländare: f/1.8, ISO 200

Skogen du ser gick jag och mamma genom under en kort skogspromenad där vi bodde under två nätter i en liten stuga i utkanten av Orsa. Men på grund av en alldeles för stor mängd myggor blev vi tvungna att gå tillbaka. Mirakulöst blev ingen av oss stuckna.

Brännvidd: 18mm, slutare: 1/250, bländare: f/8, ISO 100

Detta är från en annan dag då vi åkte omkring i både havshöjd och högre upp på mindre berg. Vi stannade till vid en campingplats då jag och min syster skulle av och fotografera. Det blev ett par bra bilder.

Brännvidd: 18mm, slutare: 1/200, bländare: f/3.5, ISO 200

En av de platser som gav ett stort intryck på mig var Åre. Speciellt de höga bergen.
Just den dagen var det molnigt, grått och daskigt. Det skulle vara trevligt att uppleva Åre i solsken.

Brännvidd: 200mm, slutare: 1/400, bländare: f/5.6, ISO 200

Också i Åre. Långt borta på andra sidan av sjön stod två träd som jag fascinerades av. Det skulle inte förvåna mig om en björn hade vandrat förbi nere vid strandkanten.

Brännvidd: 18mm, slutare: 1/640, bländare: f/5.6, ISO 200

Tänka sig, ännu en bild från Åre. Här var det nog tur att det inte var blå himmel och sol, då hade bilden inte gett den känslan som jag var ute efter.

Brännvidd: 105mm, slutare: 1/800, bländare: f/7.1, ISO 200

Upp till ett av bergen, fortfarande i Åre, kunde man åka en lift. Mamma föreslog att vi kunde göra det, men pappa stretade emot med sitt argument om att det var för kallt där uppe. Synd, tycker jag.

Brännvidd: 18mm, slutare: 1/200, bländare: f/3.5, ISO 200

Skogsbilden här ovan är tagen vid Tännforsen, inte alls så långt ifrån Åre. Där kan man se Sveriges största vattenfall, vilket vi gjorde. Det var tämligen imponerande.

Brännvidd: 35mm, slutare: 1/1000, bländare: f/2.2, ISO 200

Till skillnad från de förra bilderna är denna tagen så sent som idag. Jag tog med den för att den gjorde sig så bra i en ram. Det är hundratals fåglar som låg tätt vid varandra i det iskalla vattnet nere i Klagshamn.
Lite längre till höger låg minst lika många.
Kategorier: ,

1 kommentar: