ARKIV

KATEGORIER

En tur i grannlandet - Dag 6

Slutligen var vi här, på den sista riktiga dagen i Norge. Vi mellanlandade visserligen i Hamar på vägen hem då vi inte ville köra allt för lång i ett streck, men Hamar var så pass likt Sverige i sin natur så det räknas knappt.
Vi vaknade till en grå himmel, inte så många grader ovanför fryspunkten och regn.
Vi skulle ju bara hemåt, så det gjorde inte så mycket. Och som sagt, oväder gör sig ju bra på bild.




Någonstans på vägen mellan Valldal och Hamar körde vi på en vägsträcka där vi fick se något av det vackraste vi någonsin sett (ljus- och vädermässigt) men typiskt nog fanns där absolut ingenstans att stanna. Till slut kom en rastplats men då var ljuset borta. Så inga bildbevis, men minnet lever kvar i våra huvuden.

Många delar av vägen till Hamar bestod av nästintill ett sjungande i bilen, bestående av endast ordet oj. Mindre roligt var att det nästan ingenstans alls gick att stanna till eller svänga av. Linda tog ett par bilder inne från bilen.

Med denna bild avslutar jag kapitlet Norge, som dessutom blev vår allra sista semester tillsammans bara vi två. Till alla som aldrig varit där rekommenderar vi det starkt, jättestarkt. Visst kostar det en del men man måste ju inte äta på finfina restauranger hela tiden och bo på lyxiga hotell. Vi bokade enkla boenden och fixade nästan all mat själv vilket vi inte ångrar för en sekund. Det var helt och hållet naturen vi var där för att se.
Kategorier: ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar